För den miljömedvetne fiskaren

Line Trap är en premiumprodukt med syfte att på ett enkelt sätt samla upp och förvara de linstumpar som blir över eller som man hittar under fisketuren.

Line Trap – Konceptet

Line Trap , Line Trap Fly & Hölster

Syftet med Line Trap® är att hjälpa oss sportfiskare att hålla rent efter oss i naturen. En Line Trap® kan hanteras på ett väldigt enkelt sett, t.o.m. med en hand (se instruktionsvideo). Den har en diameter på endast 65 millimeter, en höjd på 18 millimeter samt en vikt på 55 gram. Line Trap® består av ett spolhus i anodiserat och färgat aluminium, en inre trumma i acetalplast samt en skruv i aluminium som fäster ihop de två delarna.

I trummans spår sitter bitar av högkvalitativt kardborreband som med sina hullingar fångar de linrester man matar in på spolen. För att funktionen på Line Trap® ska vara optimal krävs en ytterst fin precision i tillverkningen. Distansen mellan huset och trumman är endast 0,02 millimeter, både axialt och radialt.

Den smalare modellen, Line Trap Fly är bara 11 mm bred och väger 35g. Den tar hand om tunna tafsspill.

Line Trap Hölster i läder möjliggör att fästa Line Trap på bältet. Det kan dessutom användas att ha två-tre smala spolar med tafsmaterial i. Kardborrebandet klipper du till den längd som passar bredden på ditt eget bälte. Lädret är vegetabiliskt garvat och överfettat så det tål att bli blött.

 

Materialen i Line Trap® är noggrant utvalda med fokus på att den ska fungera perfekt och hålla under väldigt lång tid.

 

Line Trap® bör inte utsättas för temperaturer över 40°C (t. ex liggande i stark sol). Då finns det risk att acetalplasten i trumman kan svälla. I och för sig inte mycket, men tillräckligt för att trumman kan gå trögt. Om det skulle inträffa så ge din Line Trap ett kort dopp i kallt vatten så kyls den ner och återfår sin funktion.
Line Trap® kan magasinera rejäla längder linrester innan den blir full och trumman börjat snurra trögt.


Linkapacitet:
Lina 0,35mm (10-16 m)
Lina 0,16mm (15 m) + 0,20mm (15 m)
Lina 0,16mm (10 m) + 0,18mm (10 m) + 0,20 mm (5 m)

Jonas Långmark och Pontus Säfström i samråd på VMI AB.

 

Line Trap® är ett registrerat varumärke med mönsterskydd.
Den tillverkas exklusivt hos VMI AB i Malung, Sverige.
Line Trap hölster tillverkas exklusivt hos Edvardson Sweden i Malungsfors, Sverige.

Community Design Registration No. 002403089-0001