Tester och omdömen

Efter att den första produktionen av Line Trap blev färdig så skickade jag ut ett antal prover för test till ett gäng duktiga fiskare.

Nedan kan ni läsa testarnas kommentarer: 

Jag heter Patrik Daugaard och är ägare av Skjerva Salmon Lodge i Stjördalsälven. Förutom detta säljer jag flugor under min egen firma Patrik Daugaard AB - Danofly. 

Jag gillar självklart laxfiske men det jag verkligen lägger min fritid och kärlek på är torrflugefisket. 

Jag använde mig av Line Trap under vår senaste resa till Nya Zeeland i December-Januari 2014. Detta är en produkt som fungerar alldeles utmärkt. Den samlar upp långa 18 fots tafsar i ett nafs och har en robust konstruktion som tål mycket. Alla vet vi att psyket sätts på prov då man ska stoppa ner en lång 0,12 tafs i fickan. Detta problemet är för alltid borta nu.

Take only photos, leave only footprints! 

 

Jag heter Stig Torniainen och bor i Järpen, Jämtland.
Flugfisket och flugbindning är mina stora passioner och jag fiskar så länge det finns öppet vatten.
Jag har haft förmånen att få testa Line Trap.
Det är en genialisk liten uppfinning, för handen på hjärtat, hur många meter tafsmaterial har inte vi flugfiskare lämnat efter oss vid fiskevattnen? Det är inte alltid så lätt att hålla reda på små linbitar, men med Line Trap i fickan så är det lätt att se till att de inte hamnar i naturen.
Personligen har jag den i fickan för jag gillar inte att ha lösa grejer hängande utanpå jackan för de har en tendens att fastna i trädgrenar el dyl. 
 
Läs mer om Stigs fiskeäventyr på hans hemsida och facebooksida:
Direktlänk hemsidan       Direktlänk facebooksidan
 

Line Trap är en suverän pryl att samla in linor och tafsmaterial i.
Istället för att linspillet hamnar i olika fickor och sedan bara blir till besvär när man ska ha nått ur fickorna eller till och med hamnar i naturen så tycker jag att detta verktyget erbjuder en kanonlösning.

Hälsningar Johan Sjöden 

  


 
Patrik Bergqvist - Roslagen - Hallstavik
Sportfiskare från Roslagen som sedan några år helt gått över på flugfisket.
Främst är det Roslagskusten som gäller med fiske på havsöring, gädda och abborre, men så fort tillfälle ges så åker jag till Västra Jämtland där jag har mitt riktiga smultronställe.
Är också en aktiv vattenvän som driver ett eget biotopvårdsprojekt i Skeboån i Roslagen. 
Har en egen webbsida: Direktlänk

Jag har haft Line Trap under test sedan i höstas och den har varit med mig på alla turer sedan dess. Det är en produkt som jag tycker fyller ett tomhål på marknaden.
Det finns liknande modeller på marknaden men dessa är oftast platsigt gjorda och sådant material går lätt sönder, Line Trap håller.
Jag har spolat upp allt från tafsmaterial till långa linlängder i både nylon, spunna linor och flätlinor och den tar allt.
Har även spolat på de linor som andra tycks "tappa" längs våra vatten. 
Tidigare har jag haft en ficka i flugvästen där allt skräp hamnat, men med Line Trap så
blir hanteringen mycket enklare.
Modellen jag har haft har varit ganska storspolig, vilket passat väldigt bra vid båtfisket eller fisket på kusten, nu hoppas jag att det kommer att komma en modell 
som mer har storleken av en spole för tafsmaterial, samma diameter men lite smalare, detta för att göra det enkelt för oss flugfiskare att ha med sig den hängande på västen.
 
Vänliga hälsningar
Patrik

  Hej!

Kul med en produkt som jag verkligen gillar och använder inom detta segment. Bra jobbat!

Jag har inte fått tillfälle att använda jo-jon, då vi mest hade ryggsäck och sightfiskade i New Zeeland. Med det menas att vi sällan står utvadade en längre tid och inte har allt material på oss. Jo-Jon underlättar nog väldigt mycket när du står ute i vattnet och fiskar en längre tid. När jag bedriver fiske så har jag sällan mycket saker med mig. Några linor, några flugor och det nödvändigaste fungerar för mig. Jag trodde först att en till artikel skulle vara i vägen men när jag har använt produkten så har jag inte någon gång under resan tänkt den tanken. Med naturen i tankarna och smidigheten i användandet har Line Trap varit en väldigt bra produkt. Den fyller ett behov jag har haft då midjeväskor, fickor och tröjor varit fyllda med linstumpar under mina fisketurer.

Att samla ihop allt med Line Trap har faktiskt sparat tid för mig.

Att ta tillvara på den natur och miljö vi har fått är för mig väldigt viktigt. Med Line Trap kan jag hjälpa till att bidra till miljön på ett obehindrat och smidigt sätt. 

Klipp, snurra, klart. Smidigare blir det inte. Och man slipper linor i hela fiskeväskan.

/Gabriel Åslund
DoD

 


Hej Jonas

Angående Line Trap så har jag inte varit ute på aktiv fiske med linuppsamlaren men jag har testat den hemma vid den årliga genomgången av rullar och linor nu i vintras. För en gång skull fick jag ordentlig koll på gamla linor som lätt kunde slängas i återvinningen i hemmet - inga stumpar på golvet! Jag ser fram mot testen i vår då jag tror Line Trap kommer få mig att även ta hand om andras linor på fiskeplatsen.

Med vänlig hälsning
Pär Aleljung fiskenörd i Järfälla.

 


Line Trap. Fantastisk pryl som tar hand om ditt överblivna tafsmaterial.

Smidig att ha i fickan eller hängande i fiskevästen.
Gedigen robust svensk kvalité.
Enkel att använda. Och det bästa av allt är att linresterna inte hamnar i naturen.

Med vänlig hälsning
Magnus Stockenstrand

  


Hejsan.

Riktigt skoj att det händer grejer kring dig och produkten.

Jag har testat den en del både vid praktiskt fisk och inne och jag gillar den.

Eftersom jag hör till dem som retar mig ordentligt på linstumparna som ligger slängda både här och där kring fiskeplatserna var det med glädje jag accepterade erbjudandet att få testa "Line Trap" och den har inte gjort mig besviken då den fungerar lika bra hemma vid bordet då jag knyter tafsar inför sommarens mete som nu inför vinterns tafsfiske.

Linan hakar fast direkt och det går mycket enkelt att "trolla bort" linstumparna. Hoppas att detta blir en produkt i alla fiskares arsenal!

Vem jag är?

Jag är en inbiten fiskare sedan jag som treåring lyckades landa min första öring och är idag allätare inom fisket och kan njuta lika mycket av jerkfiske efter grov gädda, utvadad i älven sökande efter harren som av att smyga längs myrkanten på öringen en sen sommarkväll. Har sedan 2001 även omvandlat intresset till yrke och driver en butik med bland annat fiskegrejer.

www.malungsfiskecenter.se

Med vänlig hälsning
Jocke